Websites

Snelle HTML5 websites klaar voor smartphone, tablet, vaatwasser en koffieapparaat

Staatsbosbeheer Fort Rammekens

Spook spookt hier graag rond. De website was echter verouderd en ik vond dat dit mooie fort een up-to-date website verdiende. De website is inmiddels af en klaar voor de eindevaluatie.

Website Muziekschool Simonelli

De website van deze talentvolle mensen rammelde werkelijk aan alle kanten. Inmiddels hebben ze een stijlvolle nieuwe website.

Kledingbank busdienst

Een tijdelijke busdienst opgezet door de Kledingbank Zeeland. Een website waar de klanten zich in kunnen schrijven voor de busdienst. Een klus met een flinke tijdsdruk.

Wimper/Nagelstudio

Soms kom je er ook wel eens niet met elkaar uit over hoe een website ingevuld moet worden. Met deze klant kwam Spook er dus niet uit, even goede vrienden hoor. Ik blijf het een nette website vinden.

Suhsi Service

Een website die Spook gemaakt heeft als voorbeeld en deze is gebaseerd op dezelfde structuur als die van de wimperstudio. Hij is gemaakt voor Sushi maar je kan dat makkelijk vervangen door cupcakes, taarten enzovoort.

Sensitherapeut Nadja van der Horst

Een goed voorbeeld van een website die 'klein' zal beginnen, maar stapsgewijs uitgebreid gaat worden.

Systeembeheer

Puzzelen met Linux en Windows

Systeembeheer Computers Kledingbank Zeeland

Spook helpt de kledingbank door hun computers in de lucht te houden en hoopt zo een kleine bijdrage te leveren aan de strijd tegen armoede en mensonterende toestanden in vluchtelingenkampen. Spook gaat de computers en het netwerk overzetten naar Linux aangezien Windows het langzaam laat afweten.

Alex Leon Homeopathie

Alex moest soms een half uur wachten voordat zijn computer was opgestart, daar was dus werk aan de winkel. Inmiddels is zijn laptop bevrijd en kan Alex weer doorwerken zoals het hoort.

Software Ontwikkeling

Hoe maak je een systeem?

Administratief systeem Kledingbank Zeeland

Ik moet er voor zorgen dat er een CRM komt. Er zijn hier standaard programma's voor maar ik kan ook besluiten om het in Drupal of in DBFree te ontwikkelen. Momenteel zit het hele project nog in het beginstadium en ben ik bezig aan een functioneel ontwerp.

Studie

Stilstand is helaas achteruitgang in de ICT...

Drupal

Het zwitserse zakmes wat webdesign betreft. Niet het makkelijkste CMS maar wel een logische stap na de studie HTML en CSS.

PHP

Wil je meer met websites dan zal je PHP in je vingers moeten hebben.

SQL

Wil je in PHP gaan programmeren dan moet je ook weten hoe je met SQL databases moet omgaan.

DBFree

Een combinatie van HTML, MAXscript en DBF databases. Hierin moet ik mij wel verdiepen want ik kan hier mijn 'oude' xBase kennis goed gebruiken.

Linux Bash script

Bij Linux is er niks zo leuk dan 'onder de motorkap sleutelen', het is dan wel van belang dat je de scripttaal van Linux goed onder de knie hebt.

Maxscript

Maxscript is niks anders dan de 'oldschool' Clipper taal waarvan een 'server-side' scripting taal gemaakt is. Je kan deze op je eigen server laten uitvoeren en in combinatie met DBFree krachtige 'web-based' database applicaties maken.